HET BEGIN

Een jaar geleden begon ik voor mezelf. Ik was klaar bij mijn vorige werkgever en bezig met tekenen. De knop in mij hoofd ging om en ik dacht,  schrijf me gewoon in bij de KvK en we zien het wel. Ik heb UWV (ondersteunend) en ik ga het een jaar proberen. Lukt het niet, vind ik wel weer wat. Zie me nog zitten bij de KvK, ingeschreven en wel en de dame zei, hier is je BTW nummer waarmee je ook aangifte moet doen. Mijn eerste gedachte: “Oh ja”. Ik ben er dus wel een beetje impulsief in gestapt. Hier me maar eens in verdiepen. Dat zelfde gold toen ik er achter kwam dat ik ook nog IB aangifte moest doen enkele maanden later.

Dat terwijl ik een financiële en analytische achtergrond heb en wanneer ik dit soort verhalen hoorde altijd dacht, hoe kun je dat nou vergeten….dat zou mij nooit overkomen. Laat staan, dat ik überhaupt voor mezelf zou beginnen. NEE! niets voor mij.

Inmiddels zijn we een jaar verder, geen spijt van deze impulsieve stap. Het is goed gekomen met de btw aangifte, de IB aangifte en heb ik nu ook een online boekhouder. Kan het best zelf, maar scheelt me een hoop tijd. Ik maak nl graag excel rapportjes en puzzel me dan wezenloos. Zonde, kan ik beter in mijn werk investeren. Ik heb klanten, ik word gevonden en mensen zijn blij met mijn tekeningen. Ik voeg waarde toe, help mensen in hun (visuele) communicatie.

Veel mensen in mijn omgeving vinden mij dapper. Velen hebben een leuke en goede baan in vaste dienst. Het is onzeker, veel zelf geregel en ook regelmatig confronterend. Het eerste jaar heb ik veel gevoeld (onzekerheid, angst, blijdschap, verantwoordelijkheid, trots, sterk) en veel geleerd (als ondernemer, groei in tekenen, groei als persoon). En ja, ik heb heel veel vacatures opgezocht en gedacht, misschien is dit niets voor mij en moet ik toch maar weer een vaste baan zoeken met vast inkomen. Ik had het best heel erg goed bij mijn vorige werkgever. Om vervolgens  tot de conclusie te komen dat ik dat eigenlijk niet wil en het fijn vind er meer voor dochter te kunnen zijn en zelf te bepalen wanneer ik wat doe. We redden het prima met minder. Bovendien,HEEL belangerijk!  ik vind mijn werk leuk! Plus mijn familie steunt mij in mijn keuze en zijn blij dat ik het gedaan heb. Ik ben weer de oude Julie en dat ik mijn plek gevonden heb.

Is het dapper om voor jezelf te kiezen en te doen wat je leuk vind? JA. Is het de moeite waard? JA. Zou ik diezelfde keuze weer maken: JA. Just Julie staat pas aan het begin van een mooie avontuur en ik ben zeer benieuwd hoe mijn bedrijf zich zal ontwikkelen en groeien de komende jaren.

Tot gauw weer!

Julie

By |2018-05-28T10:54:04+00:00september 4th, 2017|Uncategorized|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. A WordPress Commenter september 4, 2017 at 1:30 pm - Reply

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

  2. Carolien Stapper mei 5, 2018 at 10:58 am - Reply

    Geweldig Jules!! Die impulsieve keuzes zijn heel vaak de beste! Ik heb al jouw posts gevolgd en je levert super leuk werk af. Wie weet kan ik je werk eens aan één van mijn klanten aanbieden…! Het zou goed zijn om te weten of je het visueel tekenen ook in andere talen kan doen. Heeel veel success!!!

Leave A Comment