Een paar maanden geleden schreef ik over de komkommertijd en ik dacht echt, that is it, ik moet een baan zoeken en dat wil ik niet. Om vervolgens mijn drukste periode in mijn ondernemersbestaan te ervaren. Het is waar, cliché, maar waar. Je bedrijf heeft anderhalf jaar nodig met de juiste inzet en investeringen om te gaan lopen. Ik hoorde het aan en dacht jaja en nu zeg ik hetzelfde tegen nieuwe collega tekenaars. Het is geven & nemen en elkaar werk gunnen. Inmiddels heb ik een fijn netwerk met inspirerende collega tekenaars. Als zzp-er ben je alleen, maar toch heb je elkaar nodig.

In de afgelopen maanden zijn er zoveel leuke dingen gebeurt:

Ik heb vele toffe live tekensessies mogen doen bij verschillende organisaties, zoals Defensie, NV Zeedijk, Gemeente Amsterdam , Gemeente Den Haag en Stowa.

Ik heb prachtige praatplaten mogen maken voor onder andere Gemeente Delft, People in Place, Puur Zuid en Lindenhaeghe.

Toffe banners en illustraties voor de Stopera, 360 Performance, Helder Onderwijs. Twee succesmuren opgeleverd voor een grote verzekeraar. Visuals waarin de kwaliteiten en kenmerken van personen werden verbeeld. En nog meer.

Inmiddels ben ik aangesloten bij Huis van Verbeelding en doe ik ook opdrachten voor Getting the Picture.

IK durf nu te zeggen: Ik ga het redden als ondernemer, ik ga het redden als tekenaar. Ik ben goed genoeg en ik kan dit! Neemt niet weg dat de onzekerheid blijft, maar steeds weer als ik denk oh help, dan kan het van de ene dag op de andere dag weer zo anders zijn. Ik heb er vertrouwen in. Waar ik over 5 jaar sta, weet ik niet. Ik sta open voor nieuwe kansen en nieuwe creatieve wegen. We zien het wel, maar ben reuze blij dat ik me in een impulsieve bui heb ingeschreven heb bij de KvK :-).

Tot gauw weer! Met vrolijke groet, Julie