Als klein meisje deed ik niets liever dan tekenen. Mijn moeder had der tas altijd vol papiertjes en pennen, wetende dat ze ons waar we ook waren bezig kon houden. Mobiele telefoons en iPads hadden we nog niet. Als de juf vroeg wat wil je worden, zei ik mama, zangeres en striptekenaar.  Mama is gelukt van een heerlijke dochter, zangeres…dat zal ik jullie niet aandoen ;-). En die striptekenaar is tekenaar geworden.

Tot mijn 18de tekende ik nog regelmatig maar daarna eigenlijk niets meer. Ik ben de hogere hotelschool gaan doen in Leeuwarden, stage gaan lopen in Boston (USA). Daarna ben ik gaan werken in de hotellerie, in de commercie en voor diverse banken. Maar nooit vond ik geheel mijn plek, daar waar ik volledig tot mijn recht kwam. Men zei zo vaak, je bent creatief, doe er wat mee. Tot dat ik in 2015  het tekenen her-ontdenkte in een workshop zakelijk tekenen. Inmiddels werkte ik als contract manager bij ING. Er ging ergens een lichtje branden, ik werd wakker. Hier kon ik zowel mijn analytische vaardigheden als mijn creativiteit in kwijt. Ik meldde me aan voor een interne oproep voor illustratoren voor een afdeling die illustraties wilden die artikelen ondersteunden over de reorganisatie die ze net doorgemaakt hadden.  Kort daarna werd ik gevraagd voor het Visual Thinking Guild binnen ING en tekenden we samen voor de interne klant.

Januari 2017 heb ik ING verlaten en 1 februari 2017 is Just Julie geboren. Mijn missie: Ik help mensen – wat ze zeggen of denken – te vertalen naar beeld. Ik vereenvoudig de dingen zodat iedereen het begrijpt. Helder. Aantrekkelijk. Beter te onthouden. Daar wordt jij blij van, en ik ook!