Praat/proces plaat

Praatplaten, procesplaten, strategieplaten, visieplaten. Deze categorie platen zijn bekend onder meerdere namen. Het is een plaat, een visual met een verhaal. Een plaat die de kijker uitnodigt om nog eens en nog eens te bekijken, om na te denken over het onderwerp, om vragen te stellen en om gesprekken op gang te helpen. Een visual die de rode lijnen weergeeft, de juiste balans tussen tekst en beeld.

Het is makkelijk om te verzanden in detail, te focussen op jouw eigen team en of afdeling en daardoor het grotere geheel niet te zien. Of juist andersom, de visie van de onderneming is te algemeen voor een afdeling en er is een vertaalslag nodig die de visie van de organisatie vertaald naar een visie voor de afdeling. Een plaat kan daarbij helpen, ook om de relatie hiertussen te laten zien. Dat geeft een team een doel, waar staan ze voor als afdeling, als organisatie.

Processen zijn soms erg ingewikkeld. Een procesplaat kan hier helderheid brengen. Het proces voorafgaand aan het maken van de plaat is wellicht nog wel belangrijker dan de plaat zelf. Er moet goed worden nagedacht hoe het proces er nu echt uit ziet. De essentie, zonder onnodige details. Als dat duidelijk is, kan er een mooie plaat gemaakt worden.

Elke plaat maak ik samen met jullie. Ik lever nooit gelijk een definitief product en denk graag met jullie mee. Mijn doel is dat er een plaat ligt waar jullie je in kunnen vinden en echt kunnen gebruiken.